Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Deze zelfgemaakte barbecuesauzen moet je geprobeerd hebben!

  • Geplaatst op
Deze zelfgemaakte barbecuesauzen moet je geprobeerd hebben!

Ben jij ook iemand die meer saus dan vlees eet? Saus speelt een hele belangrijke rol bij het barbecueën. Met de keuze voor een saus, kies je voor een bepaalde algemene smaak. Saus is altijd lekkerder als je het zelf maakt. Vooral bij het barbecueën hoor je saus zelf te bereiden, net als het vlees. Gelukkig is dit heel makkelijk. In deze blog behandelen we een aantal makkelijke recepten voor barbecuesauzen. Zo kan jij je vrienden en vriendinnen verrassen met jouw eigen smaak!  

 

Zoet & pittige saus

De eerste saus is een aanwezige saus met een zoet en pikant karakter. Het bevat een hoop ingrediënten, maar het is zeker de moeite waard om te maken. Het bevat voor een kom:

 

- Een halve ui

- Sap van een halve citroen

- 1 eetlepel azijn

- 4 eetlepels ketchup

- 1 theelepel gerookte paprikapoeder

- 50 ml water

- 1 eetlepel mosterd 

- 1 eetlepel basterdsuiker

- 1 eetlepel worcestersaus

- Peper en zout, naar eigen voorkeur

 

Je kookt de ingrediënten, behalve worcestersaus, ketchup en paprikapoeder, op een laag vuurtje. Vervolgens voeg je de worcestersaus, ketchup en paprikapoeder toe aan het geheel. Binnen enkele minuten ben je zo voorzien van een heerlijke saus. 

 

Simpel en smaakvol!

Je kan er ook voor kiezen om gemakkelijk en snel een barbecuesaus te maken. Hiervoor heb je maar drie ingrediënten nodig! Deze saus bevat namelijk slechts:

 

- 350 ml ketchup 

- 4 eetlepels mosterd 

- 4 eetlepels honing

 

Vervolgens hoef je de ingrediënten ook niet te koken. Je mengt simpelweg de ingrediënten en binnen een minuut is de saus klaar! 

 

American style

Deze heerlijke American style saus is perfect voor op de burgers of kipfilet. Het bevat een hoop ingrediënten maar is gemakkelijk in bereiding. Het bevat:

 

- 1 theelepel zwarte peper

- 1 eetlepel olie

- 2 tenen knoflook

- 1 theelepel chilipoeder

- 4 eetlepels bruine suiker

- 4 eetlepels stroop

- 800cl ketchup 

- 1 eetlepel mosterd

- 2 eetlepels witte azijn

 

Vervolgens zet je ingrediënten in een steelpan op een laag vuur. Dit kook je ongeveer 15 minuten en vervolgens heb je een heerlijke American style barbecuesaus!

 

Cocktailsaus 

Deze whisky cocktailsaus wijkt af van de bovenstaande sauzen, maar is een heerlijke toevoeging aan jouw barbecue. Deze saus bereid je met:

 

- 4 eetlepels mayonaise

- 1 eetlepel crème fraiche

- 2 eetlepels ketchup

- 1 eetlepel whisky

- 2 theelepels citroensap

- 1 theelepelsiroop honing

- Een halve theelepel paprikapoeder

- Peper en zout, naar eigen voorkeur

 

Voor deze saus hoef je geen vuur te gebruiken. Breng de ingrediënten samen en maak er gemakkelijk een saus van in een grote kom. Zout en peper kan je uiteindelijk naar eigen voorkeur toedienen. Heb je geen whisky? Dan kan je er ook voor kiezen om rum te gebruiken.