Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

Barbecue idee: een heerlijk visgerecht van de grill

  • Geplaatst op
Barbecue idee: een heerlijk visgerecht van de grill

Als het weer warmer wordt, is het een populaire keuze onder de mensen om te gaan barbecueën. Met een barbecue geur die in de lucht hangt, is het tijd om te genieten van heerlijke maaltijden van de grill. Hoewel veel mensen vaak denken aan lekkere vleesgerechten van de barbecue, is de barbecue ook perfect voor het bereiden van heerlijke visgerechten. Hieronder wordt een smakelijk visgerecht gedeeld dat rechtstreeks van de grill komt. Laat je smaakpapillen verleiden tijdens het lezen van dit verrukkelijke barbecue-visgerecht.

 

Ingrediënten

Vis van de barbecue is een heerlijke manier om te genieten van een goede maaltijd. Voor een visgerecht van de barbecue heb je maar enkele ingrediënten nodig. Allereerst is het belangrijk om verse visfilets te hebben. Dit kunnen verschillende soorten zijn zoals zalm, tonijn of forel. Om te zorgen dat het gerecht een heerlijke smaak heeft kan je het kruiden met bijvoorbeeld knoflook, citroen, zout en peper, verse kruiden en olijfolie.

 

Voorbereiding

Voordat je begint met het bereiden van het gerecht is het belangrijk om de barbecue voor te verwarmen. Bovendien is het belangrijk om een grill te hebben. Zorg ervoor dat deze schoon en ingevet is, zodat de vis niet blijft plakken tijdens het grillen.

 

Marineren

Voor de lekkerste smaak is het belangrijk om de vis te marineren. Neem de verse visfilets en dep deze droog met keukenpapier. Plaats ze vervolgens in een ondiepe schaal en besprenkel ze met olijfolie. Voeg de fijngehakte knoflook toe en breng daarna op smaak met zout en peper. Zorg ervoor dat de vis volledig bedekt is met de marinade en laat het ongeveer 15-20 minuten marineren, zodat de smaken goed kunnen intrekken.

 

Grillen maar!

Leg de gemarineerde visfilets direct op het voorverwarmde grill. Plaats enkele plakjes citroen boven op elke visfilet om wat extra frisheid toe te voegen tijdens het grillen. Sluit het deksel van de barbecue en laat de vis ongeveer 4-6 minuten per kant grillen, afhankelijk van de dikte van de filets. Draai de vis voorzichtig om met behulp van een tang om te voorkomen dat deze uit elkaar valt.

 

Garneren en serveren

Haal de gegrilde vis van de barbecuegrill zodra deze mooi goudbruin en gaar is. Leg de vis op een serveerschaal en garneer met verse kruiden zoals peterselie, dille of basilicum. Serveer het visgerecht direct en vergeet niet om partjes citroen aan de zijkant te serveren voor wat extra citrusachtige smaak. Vergeet na het genieten van de maaltijd niet om de barbecue goed schoon te maken, zo geniet je de volgende keer weer van je maaltijd.