Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

5x Winter BBQ tips waar je nog niet aan gedacht hebt!

  • Geplaatst op
5x Winter BBQ tips waar je nog niet aan gedacht hebt!

Al sinds mensenheugenis is 21 december het begin van de meteorologische winter, waarmee barbecueliefhebbers vaak het idee hebben dat ze weer zes maanden moeten wachten op hun volgende BBQ sessie. Wat vaak vergeten wordt, is dat een winter BBQ altijd nog tot de opties behoort. Het maakt tenslotte niet uit of de buitentemperatuur 20 of 5 graden celsius is; bij de juiste bereiding van het vlees, smaakt het stuk net zo lekker bij een winter BBQ als ’s zomers.

Om je een eindje op weg te helpen, heeft Campingazonderdelen.nl 5 Winter BBQ tips voor je op een rijtje gezet. Laat het smullen maar beginnen!

 

Winterbier

Wat is een winter BBQ nou zonder een biertje? Precies: helemaal niks! Kies er daarom eens voor om een winterbiertje te halen bij de slijterij. Dit alcoholische drankje is wat zwaarder dan het gemiddelde biertje en verrassend lekker.

 

Plan B

Toegegeven: een winter BBQ zal sneller op losse schroeven komen te staan dan een barbecue in de zomer. Het weer kan namelijk onvoorspelbaar zijn en al helemaal in een land als Nederland. Maak daarom een plan B. Leg wat pizza’s in de vriezer, plaats de BBQ onder een afdakje of zet alvast een thuisbezorgapp op je telefoon.

 

Winter BBQ bijgerechten

Slaatje, stokbrood met kruidenboter en een frisse aardappelsalade mag je achterwege laten als je op zoek gaat naar winter BBQ bijgerechten. Deze passen namelijk veel beter bij de zomer. Lekkerder is om van start te gaan met het bereiden van wat warme kipkluifjes, gemarineerde kalkoenlapjes, portobello met spinazie of gerookte kaas.

 

Zorg voor genoeg toevoer

Buitentemperatuur die dichter bij het nulpunt ligt, zorgt ervoor dat het stoken een stukje lastiger wordt. De juiste voorbereidingen treffen is daarom geen onverstandig besluit, om er zeker van te zijn dat het vuurtje lekker aan het branden is. Regel dus genoeg spiritus, aanstekers of lucifers om teleurstellingen te voorkomen.

 

Combineer tradities

Raclette en gourmetten zijn activiteiten die veelvuldig plaatsvinden in de winterperiodes. Maar als je toch bezig bent met iets innovatiefs als een winter BBQ, kun je deze tradities ook combineren. Wat dacht je bijvoorbeeld van een racletteburger, waarbij je de speciale kaas combineert met lekkere groentes, een gegrilde ‘bun’, een plakje spek en wat groentes? Hiermee stel je ook degenen tevreden die het liefst ieder jaar alleen maar gourmetten!