Winkelwagen
U heeft geen artikelen in uw winkelwagen

4x vegetarische BBQ gerechten

  • Geplaatst op
4x vegetarische BBQ gerechten

Met z'n allen worden we steeds bewuster van de schade die er in de voorbije decennia is toegebracht aan de aarde. Stikstofuitstoot, waar ook de vleesindustrie een vinger in de pap heeft, is één van die problemen. Mede om die reden is het niet verkeerd om je eens te wagen aan vegetarische BBQ gerechten. Vegetarische BBQ gerechten smaken in veel gevallen net zo goed als varianten met vlees en zijn een stuk beter voor het milieu. Ben je onbekend met de vegetarische BBQ gerechten en wens je bij de hand te worden genomen? Campingazonderdelen.nl helpt je!

 

Maïskolven Mexicaanse stijl

Maïskolven heb je vast weleens op de barbecue gelegd, maar hoe staat het met de Mexicaanse varianten? Dit zijn maïskolven die besmeurd zijn met kaas én chilivlokken. In het Latijns-Amerikaanse land wordt deze delicatesse gewoon op straat verkocht en daarmee is het echte streetfood die je op de barbecue legt.

 

Falafelburgers

Wat is een barbecue nou zonder burgers? Niks! Daarom zou je de falafelburgers eens moeten uitproberen, één van de lekkerste vegetarische BBQ recepten. Beleg hem met een plakje sla, geroosterde paprika en wat zelfgemaakte yoghurt-dillesaus en voilà: het smullen kan beginnen.

 

Gegrilde watermeloen

Onbewerkt fruit: dat kennen we. En gedroogd fruit zul je vast ook weleens gekocht hebben op de markt. Maar gegrilde varianten, die zul je waarschijnlijk nog nooit tot je genomen hebben! Toch is gegrilde watermeloen een echte aanrader, die iedereen weleens geprobeerd zou moeten hebben. Combineer je de gegrilde watermeloen met wat feta en munt? Bereid je dan alvast voor op een ultieme smaaksensatie, want als je dit geproefd hebt, wil je nooit meer wat anders!

 

Zoete aardappelspiesjes

Vind je het ook zo gezellig om te knabbelen aan een spiesje, terwijl je de beste gesprekken hebt met je vrienden en familie? Prepareer dan een paar zoete aardappelspiesjes. Deze roodkleurige 'piepers' smaken erg goed als ze van de barbecue komen en worden nog knapperiger als je ze bereidt met polenta en zout en peper. Scoor je favoriete saus of marinade in de supermarkt en het grote genieten kan beginnen.